29 Eylül 2012 Cumartesi

Tevrat YARATILIŞ KİTABI - Dünyanın Yaratılışı

BÖLÜM 1

Yar.1: 1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. 

Yar.1: 2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. 

Yar.1: 3 Tanrı, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu. 

Yar.1: 4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı. 

Yar.1: 5 Işığa "Gündüz", karanlığa "Gece" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu. 

Yar.1: 6 Tanrı, "Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın" diye buyurdu. 

Yar.1: 7 Ve öyle oldu. Tanrı gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı. 

Yar.1: 8 Kubbeye "Gök" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu. 

Yar.1: 9 Tanrı, "Göğün altındaki sular bir yere toplansın, kuru toprak görünsün" diye buyurdu ve öyle oldu. 

Yar.1: 10 Kuru alana "Kara", toplanan sulara "Deniz" adını verdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü. 

Yar.1: 11 Tanrı, "Yeryüzü bitkiler, tohum veren otlar, türüne göre tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları üretsin" diye buyurdu ve öyle oldu. 

Yar.1: 12 Yeryüzü bitkiler, türüne göre tohum veren otlar, tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları yetiştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü. 

Yar.1: 13 Akşam oldu, sabah oldu ve üçüncü gün oluştu. 

Yar.1: 14-15 Tanrı şöyle buyurdu: "Gökkubbede gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak ışıklar olsun. Belirtileri, mevsimleri, günleri, yılları göstersin." Ve öyle oldu. 

Yar.1: 16 Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı. 

Yar.1: 17-18 Yeryüzünü aydınlatmak, gündüze ve geceye egemen olmak, ışığı karanlıktan ayırmak için onları gökkubbeye yerleştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü. 

Yar.1: 19 Akşam oldu, sabah oldu ve dördüncü gün oluştu. 

Yar.1: 20 Tanrı, "Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun" diye buyurdu. 

Yar.1: 21 Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan canlıları ve uçan çeşitli varlıkları yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü. 

Yar.1: 22 Tanrı, "Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın" diyerek onları kutsadı. 

Yar.1: 23 Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu. 

Yar.1: 24 Tanrı, "Yeryüzü çeşit çeşit canlı yaratık, evcil ve yabanıl hayvan, sürüngen*fa* türetsin" diye buyurdu. Ve öyle oldu. D. Not-1:24 "Sürüngen": İbranice sözcük fare, böcek gibi öteki kara hayvanlarını da kapsıyor. 

Yar.1: 25 Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü. 

Yar.1: 26 Tanrı, "İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım" dedi, "Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun." 

Yar.1: 27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı. 

Yar.1: 28 Onları kutsayarak, "Verimli olun, çoğalın" dedi, "Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun. 

Yar.1: 29 İşte yeryüzünde tohum veren her otu, tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak. 

Yar.1: 30 Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere -soluk alıp veren bütün hayvanlara- yiyecek olarak yeşil otları veriyorum." Ve öyle oldu. 

Yar.1: 31 Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu. 

BÖLÜM 2

Yar.2: 1 Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı. 

Yar.2: 2 Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi. 

Yar.2: 3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi. 

Adem ile Havva 

Yar.2: 4 Göğün ve yerin Yar.atılış öyküsü: RAB Tanrı göğü ve yeri Yarattığında, 

Yar.2: 5 yeryüzünde yabanıl bir fidan, bir ot bile bitmemişti. Çünkü RAB Tanrı henüz yeryüzüne yağmur göndermemişti. Toprağı işleyecek insan da yoktu. 


Yar.2: 6 Yerden yükselen buhar*fb* bütün toprakları suluyordu. D Not 2:6 "Yerden yükselen buhar" ya da "Yerden çıkan su kaynakları".

Yar.2: 7 RAB Tanrı Adem'i topraktan Yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu. 

Yar.2: 8 RAB Tanrı doğuda, Aden'de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem'i oraya koydu. 

Yar.2: 9 Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı. 

Yar.2: 10 Aden'den bir ırmak doğuyor, bahçeyi sulayıp orada dört kola ayrılıyordu. 

Yar.2: 11 İlk ırmağın adı Pişon'dur. Altın kaynakları olan Havila sınırları boyunca akar. 

Yar.2: 12 Orada iyi altın, reçine ve oniks bulunur. 

Yar.2: 13 İkinci ırmağın adı Gihon'dur, Kûş* sınırları boyunca akar. 

Yar.2: 14 Üçüncü ırmağın adı Dicle'dir, Asur'un doğusundan akar. Dördüncü ırmak ise Fırat'tır. 

Yar.2: 15 RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu. 

Yar.2: 16 Ona, "Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin" diye buyurdu, 

Yar.2: 17 "Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün." 

Yar.2: 18 Sonra, "Adem'in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir Yardımcı Yaratacağım." 

Yar.2: 19 RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan Yar.atmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Adem'e getirdi. Adem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı. 

Yar.2: 20 Adem bütün evcil ve yabanıl hayvanlara, gökte uçan kuşlara ad koydu. Ama kendisi için uygun bir Yardımcı bulunmadı. 

Yar.2: 21 RAB Tanrı Adem'e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı. 

Yar.2: 22 Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın Yar.atarak onu Adem'e getirdi. 

Yar.2: 23 Adem, "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik, Etimden alınmış ettir" dedi, "Ona 'Kadın*fc* denilecek, Çünkü o adamdan*fc* alındı." D Not 2:23 İbranice kadın (İşşa) sözcüğü adam (İş) sözcüğünden türemiştir. 

Yar.2: 24 Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak. 

Yar.2: 25 Adem de karısı da çıplaktılar, henüz utanç nedir bilmiyorlardı.’’


Kaynak: Tevrat - Yaratılış Kitabı

Yaratılış ve Sorgulama

Eğer burada bu yazıyı okuyorsanız siz hayatın bu olmadığını anlamışsınız demektir.Bu hayatın geçici olduğunu biliyoruz , herkesin ölümü tadacağını da. O zaman sorgulamalıyız.

’Neden var olduk? Nasıl varolduk? Bu dünyanın amacı nedir?
Herşey bir tesadüfün sonucu mu mudur yoksa bizler Tanrı’nın bir eseri miyiz?
Doğmadan önce neredeydik ve öldükten sonra nereye gideceğiz? ‘’

Bu konu hakkında bilgi edicebileceğimiz en doğru kaynaklar şüphesiz ki kutsal kitaplardır. Üzerinde düşünmenizi istediğim birkaç alıntı yapacağım.


‘’11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. 

12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. 

13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu. 

14. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi. 

15. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu. 

16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. 

17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. 

18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım! 

19. (Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz. 

20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi. 

21. Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti. 

22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nidâ etti. 

23. (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. 

24. Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu. 

25. "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve orada (diriltilip) çıkarılacaksınız" dedi. ‘’ 
( Araf Suresi 11-25. ayetler)


‘’ Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakî olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hâla akıl erdiremiyor musunuz?’’ ( En’am Suresi - 32.ayet)

‘’ 5. Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarat tık ki size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefat eder; yine içinizden kimi de ömrün en verimsiz çağına kadar götürülür; ta ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hale gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir halde görürsün; fakat biz, üzerine yağmur indirdiğimizde o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir. ‘’ ( eL-Hacc Suresi - 5. Ayet)

 Zebur - 33. Mezmur : Mez.33: 6 Gökler RAB'bin sözüyle, Gök cisimleri ağzından çıkan solukla yarat ıldı. 

Zebur - 33. Mezmur : Mez.33: 15 Herkesin yüreğini yarat an, Yaptıkları her şeyi tartan O'dur. ‘’


Kaynak: Yaradılış ve Sorgulama

Farkındalık

Yazıma kendimi kabul ederek başlıyorum. Şu an buluduğum yeri kabul ediyorum, gün geçtikçe geliştiğimi kabul ediyorum. Yüce Allah’ın da yardımıyla daha nice öğreneceğim şeyler olduğunu kabul ediyorum. Hiçbir zaman çok şey bildiğimi iddia etmiyorum.Yazılarım inanç sahiplerine yönelik olacak,bu konu hariç seviyeli olması koşuluyla eleştirilerinizi de sevgiyle kabul ediyorum,benim için değerli olduğunuzu bilmenizi istiyorum. Farkındalığa 0’dan başladığımızı varsayarak gayet basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım.Faydalı olmak dileğiyle.
Lethe ( Ezgi Tetik)

1. Sahte Dünya ve Rollerimiz

Doğduğunuz günü düşünün. Bir çocuk dünyaya tamamen saflıkla gelir, o temizdir. Cennetin kokusuyla gelir. Tamamen özgürdür. Dünyaya uyum sağlamaya çalışır. Büyüdükçe çevreye olan duyarlılığı artar,olağanüstü bir şekilde doğaya ve hayvanlara hayrandır. Etrafını hayranlıkla izler. Çocuklarda farkındalık en yüksek seviyededir. En küçük ayrıntıları farkederler,meraklıdırlar sorular sorarlar. 

Fakat daha sonra ne olur? 

Kalıplar dayatılır çocuğa. Burda yazacaklarım belki bazılarınızı kızdıracak ama, en büyük kalıp anne ve babanın haklı olduğu,çocuğun onların dediğini yapmak durumunda bulunması kalıbıdır. Aslında herkes kendine göre haklıdır. Burda anne ve babanın amacı çocuğu korumak bile olsa onun isteklerini,kendi olmasını engellemeden sadece basit yönlendirmelerle olmalıdır. Çocuğun kendi başına bir birey olduğu unutulmamalıdır, Anne baba ve çocuk, hepsi birbirine eşittir. Ne Baba üstündür Anneden, ne de Anne ve baba çocuktan üstündür.

Burda değinmemiz gereken bir noktada kuşkusuz anne ve babanın deneyimlerinden çocuğun faydalanmasını istemeleridir. Fakat böyle bir şey mümkün değildir, herkes kendi deneyimlemeden öğrenemez. Verilen basit bir örnek vardır, sobanın sıcak olduğunu dokunmaması gerektiğini ne kadar da söyleseniz çocuk o sobaya dokunur, hatta sizin onu uyarmanız onda merak uyandırır. Eli yandıktan sonra bir daha sobaya yaklaşmaz bile.

Çocukta kurulan baskılara örnek vermek gerekirse; acıkmayan çocuğa yemek yedirmeye çalışmak veya doydum dedikten sonra tabağını bitirmesine zorlamak. Yada içinden koşup zıplamak gelen çocuğu çevredekiler rahatsız olmasın diye engellemeye çalışmak. Bunlar sadece birkaç basit örnek. Böyle böyle çocuk kendi istediği gibi değil ebeveynlerinin istediği gibi yaşamaya başlar. 
Daha sonra toplumsal kimlikler oturtulur çocuğa, ‘’öğrenci’’ olur bu sefer dinlemesi gereken bir öğretmen vardır,uyması gereken okul kuralları vardır. Öğretmenin dediği doğrudur. Daha sonra başka kalıplar girer araya Türksün,Müslümansın vb. Toplumun ahlak kurallarına uyması gerekir. Tüm bunların neticesinde birey bunlara uymazsa toplumdan dışlanacağını düşünür, ve bunları kabullenmeye başlar. Hatta genellikle çoğu insan sorgulamadan direk bu oyunun kurallarına uyar.

Bir’den gelen her bireyin kendine özgü nitelikleri vardır. Herkes farklıdır,farklılıklar birleşerek bir bütünü oluşturur. Farklılıklar birbirlerini tamamlar. Kadın ve erkek gibi düşünün. Fakat günümüz toplumlarında farklılıklar oluşmasın diye insanlar standart bir kalıba sokulur. Böylelikle onları yönetmek daha kolaydır.

Çoğu insanda hayatlarını bu yönde devam ettirir, hepsinin toplumsal bir rolü vardır, ailesi ve ailevi görevleri vardır,kariyer yapmak daha çok para kazanmak,daha güzel bir haya sürmek uğruna kendilerini unutup bu rollerine sıkıca sarılırlar, ve nasıl kapılıp gittiklerini anlamadan bu geçici hayatı terkederler..

Kaynak : Farkındalık Nedir?

Olumlamalar veya Olumlama Cümleleri

Olumlamalar veya Olumlama Cümleleri, Para Olumlaması, sağlık olumlaması, bolluk bereket olumlaması, aşk sevgi olumlaması, huzur mutluluk gibi olumlamalar bir önceki konu bahsettiğim yani Reiki Nedir? için tıklayınız...

konusunda yazdıgım gibi değerlendirmeye açıyorum arkadaşlar. olumlama ve olumlama cümlelerinin sistemi tamamen düşünce gücümüzü aktif ederek hayatımıza niyet ettiğimiz konuyu çağırmaktan ibarettir. Biz insanlar her zaman sol kulagımızı göstermek için sağ elimizi kullanmayı yada sağ kulagımızı göstermek içinde sol kulagımızı kullanmayı alışkanlık ederek işin uzun kısmına geçmişiz. 

Olumlama cümlelerini incelemeye bile gerek yok, ne sihirli kelimedir nede büyü kelimesidir, tamamen pozitif düşüncenin ürünüdür. Biz insanlar ne kadar pozitif düşünür ve inanırsak hayatımızda karşılaştıgımız olaylarda bu denli pozitif olacaktır. Ama burada önemli olan sadece düşünmek değil düşündüğümüze inanmaktır. Çünkü niyete eğer bilinçaltı veya bilinç inanmaz ise işin püf noktası kaçırılmış olunur. Bu sebeple her neyi istiyorsanız hayatınızda önce buna karar verin ve İNANIN sonrada İSTEYİN..

Reiki Nedir? Ayrıntılı Anlatım

Herkesin son zamanlarda duyduğu bir kelime reiki. Sadece reiki degil, karuna reiki, usui reiki, reiki sembolleri, reiki eğitimi, reiki üstadı, reiki master diye hep bir reiki duyarız. Peki gerçekten bu reiki nedir? 

Reiki'nin bilinen tanımını yapmayacağım sizlere farklı bakış açıları ile incelemek niyetindeyim. Reiki; Dr. Usui isminde bir japon rahibin tesadüfen keşfettiği bir evrensel şifa enerjisi sistemi. Çeşitli sembol imgelerini oluşturarak şifaya kanal açılıyor ve hastaya bu şifa aktarılıyor. Peki acaba gerçekten reiki bir enerjimi yoksa sadece düşünce gücümüzle çalıştırdıgımız bir iyileşme yöntemi mi?

Biliyorsunuz düşünce gücümüzle aşamadığımız hiçbir sorun yok, en büyük nimet insana verilen bu sistemdir. Sadece bakış açımı değiştirip madolyonu bu yönü ile ele almak istedim sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Reikiye inanmak, onun iyileştirici enerjisini ve etkisini düşünmek belkide rahatsızlığımızı ortadan kaldıran tek etkendir. Ne üstadlara gerek vardır nede sembollere, iyileşeceğine inan ve iyileş..

Evet sihirli kelime bence bu. Bana bu sihirli kelimeyi geçen sene öğreten ve gerçekten hayatımın olumlu yönü ile değişimine sebep olan sevgili Majisyen Kontejyan'a teşekkür ederim. 

Kaynak: http://www.kontejyan.com/reiki-ve-diger-enerjiler/10055-reiki.html

Bolluk Bereket Mantrası (Video Anlatım)



Bolluk bereket için mantradır.. Günde 108 defa ve 40 gün boyunca tekrarlanmalıdır.. 40.gün sonunda deneyimleyen insanlar mucizevi değişikliklerden rızk ve bereket artışlarından çeşitli vesilelerden bahsetmekdedir.. Bu mantra siz blog okuyucuları için yüklenmiştir.. sevgi ile...

Kaynak: http://www.kontejyan.com/mantralar-sutralar/4980-bolluk-bereket-mantrasi.html