29 Eylül 2012 Cumartesi

Yaratılış ve Sorgulama

Eğer burada bu yazıyı okuyorsanız siz hayatın bu olmadığını anlamışsınız demektir.Bu hayatın geçici olduğunu biliyoruz , herkesin ölümü tadacağını da. O zaman sorgulamalıyız.

’Neden var olduk? Nasıl varolduk? Bu dünyanın amacı nedir?
Herşey bir tesadüfün sonucu mu mudur yoksa bizler Tanrı’nın bir eseri miyiz?
Doğmadan önce neredeydik ve öldükten sonra nereye gideceğiz? ‘’

Bu konu hakkında bilgi edicebileceğimiz en doğru kaynaklar şüphesiz ki kutsal kitaplardır. Üzerinde düşünmenizi istediğim birkaç alıntı yapacağım.


‘’11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. 

12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. 

13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu. 

14. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi. 

15. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu. 

16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. 

17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. 

18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım! 

19. (Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz. 

20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi. 

21. Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti. 

22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nidâ etti. 

23. (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. 

24. Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu. 

25. "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve orada (diriltilip) çıkarılacaksınız" dedi. ‘’ 
( Araf Suresi 11-25. ayetler)


‘’ Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakî olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hâla akıl erdiremiyor musunuz?’’ ( En’am Suresi - 32.ayet)

‘’ 5. Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarat tık ki size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefat eder; yine içinizden kimi de ömrün en verimsiz çağına kadar götürülür; ta ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hale gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir halde görürsün; fakat biz, üzerine yağmur indirdiğimizde o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir. ‘’ ( eL-Hacc Suresi - 5. Ayet)

 Zebur - 33. Mezmur : Mez.33: 6 Gökler RAB'bin sözüyle, Gök cisimleri ağzından çıkan solukla yarat ıldı. 

Zebur - 33. Mezmur : Mez.33: 15 Herkesin yüreğini yarat an, Yaptıkları her şeyi tartan O'dur. ‘’


Kaynak: Yaradılış ve Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder