29 Eylül 2012 Cumartesi

Reiki Nedir? Ayrıntılı Anlatım

Herkesin son zamanlarda duyduğu bir kelime reiki. Sadece reiki degil, karuna reiki, usui reiki, reiki sembolleri, reiki eğitimi, reiki üstadı, reiki master diye hep bir reiki duyarız. Peki gerçekten bu reiki nedir? 

Reiki'nin bilinen tanımını yapmayacağım sizlere farklı bakış açıları ile incelemek niyetindeyim. Reiki; Dr. Usui isminde bir japon rahibin tesadüfen keşfettiği bir evrensel şifa enerjisi sistemi. Çeşitli sembol imgelerini oluşturarak şifaya kanal açılıyor ve hastaya bu şifa aktarılıyor. Peki acaba gerçekten reiki bir enerjimi yoksa sadece düşünce gücümüzle çalıştırdıgımız bir iyileşme yöntemi mi?

Biliyorsunuz düşünce gücümüzle aşamadığımız hiçbir sorun yok, en büyük nimet insana verilen bu sistemdir. Sadece bakış açımı değiştirip madolyonu bu yönü ile ele almak istedim sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Reikiye inanmak, onun iyileştirici enerjisini ve etkisini düşünmek belkide rahatsızlığımızı ortadan kaldıran tek etkendir. Ne üstadlara gerek vardır nede sembollere, iyileşeceğine inan ve iyileş..

Evet sihirli kelime bence bu. Bana bu sihirli kelimeyi geçen sene öğreten ve gerçekten hayatımın olumlu yönü ile değişimine sebep olan sevgili Majisyen Kontejyan'a teşekkür ederim. 

Kaynak: http://www.kontejyan.com/reiki-ve-diger-enerjiler/10055-reiki.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder